بیان رشادت‌های جهادگران در کتاب «چوکان حُمینی»

بیان رشادت‌های جهادگران در کتاب «چوکان حُمینی»
به گزارش روابط عمومی حوزه هنری انقلاب اسلامی از واحد فرهنگ و مطالعات پایداری، معصومه حسنپور بیان داشت: کتاب «چوکان حُمینی» با موضوع عملکرد جهاد سازندگی استان سیستان و بلوچستان با محوریت شهر زراباد و بیان رشادت‌های جهادگران در استان به‌زودی منتشر می‌شود. کتاب «چوکان حمینی» با ۲۰۰ صفحه در ۲۶ فصل به صورت روایت و درج مستند توسط حوزه هنری انقلاب اسلامی استان سیستان و بلوچستان به نویسندگی علیرضا میرشکار پژوهشگر حوزه هنری انقلاب اسلامی در حال انتشار است.
دوشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۹
کد خبر :  ۱۶۰۲۶۲

بیان رشادت‌های جهادگران در کتاب «چوکان حُمینی»

 

به گزارش روابط عمومی حوزه هنری انقلاب اسلامی از واحد فرهنگ و مطالعات پایداری، معصومه حسنپور مسئول واحد مطالعات و پایداری بیان داشت: کتاب «چوکان حُمینی» با موضوع عملکرد جهاد سازندگی استان با محوریت شهر زراباد و بیان رشادت‌های جهادگران در استان سیستان و بلوچستان به نگارش درآمده است. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، ضرورت عمران و آبادانی روستاها به‌عنوان اولین گامی بود که برای دست یافتن به اهداف انقلاب مطرح شد و منجر به تاسیس یک نهاد مستقل و مردمی با عنوان جهاد سازندگی گردید. این کتاب برای بیان و برجسته‌سازی خدمات جهادگران کشور و استان در مناطق محروم به‌ویژه بلوچستان نوشته شد و افراد بعد از تاسیس این نهاد فعالیت خودشان برای خدمت به منطقه محروم آغاز کردند.

کتاب «چوکان حمینی» با ۲۰۰ صفحه در ۲۶ فصل به صورت روایت و درج مستند توسط حوزه هنری انقلاب اسلامی استان سیستان و بلوچستان به نویسندگی علیرضا میرشکار پژوهشگر حوزه هنری انقلاب اسلامی در حال انتشار است.

در این زمینه گفتگویی با وی انجام شده که در ادامه می خوانیم:

 

جزییات بیشتری در مورد کتاب «چوکان حمینی» بفرمایید؟

جمع‌آوری اطلاعات، مطالب و اسنادی مبنی بر خدمات قابل توجه جهاد سازندگی به مردم استان و به‌ویژه شهرستان زراباد از ابتدای انقلاب تاکنون که در قالب یک کتاب در حال انتشار است.

 

چه لزومی برای انتشار این کتاب بود و چگونه انتشار مطالب به صورت کتاب به ذهنتان رسید؟

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، ضرورت عمران و آبادانی روستاها به‌عنوان اولین گامی بود که برای دست یافتن به اهداف انقلاب مطرح شد که منجر به تاسیس یک نهاد مستقل و مردمی با عنوان جهاد سازندگی شد.

پروژه‌ای با عنوان پروژه جهاد سازندگی در حوزه هنری آغاز شده بود که ظهور و بروز این نهاد تا زمان انحلال آن را دنبال می‌کرد.

این پروژه با گذشت زمان به صورت نیمه‌تمام مانده بود که در تیرماه ۹۸ دوباره شروع به جمع‌آوری اطلاعات شد.

 

لطفا جزییات بیشتری در این زمینه بفرمایید.

جمع‌آوری این اطلاعات و انتشار آن در قالب یک کتاب خاطره بسیار مهم است، در این کتاب به بیان رشادت‌های جهادگران و معرفی استان پرداخته شده است.

این طرح برای بیان و برجسته‌سازی خدمات جهادگران کشور و استان در مناطق محروم به‌ویژه بلوچستان نوشته شد و افراد بعد از تاسیس این نهاد فعالیت خودشان برای خدمت به منطقه محروم آغاز کردند.

 

-این پروژه از چه زمانی شروع شد و الان در چه مرحله ای است؟

 از سال ۹۸ شروع شد و در حال حاضر تدوین و تنظیم آن تمام شده و در مرحله ویراستاری است و به زودی به چاپ می رسد.

 

مطالب این کتاب چه برهه زمانی را در برمی‌گیرد؟

از ابتدای تشکیل جهاد سازندگی در استان که شهریور ۵۸ بود تا اواخر سال ۷۲ را در برمی‌گیرد.

 

 

 

چه خدماتی توسط جهادگران در استان صورت گرفته که باعث شد چنین اقدامی انجام شود؟

فعالیت‌های جهاد سازندگی در قالب کمیته‌های عمران، آب، راه، کشاورزی و غیره بوده و نتیجه یکی از خدمات جهاد این بوده که شهرستان زرآباد در حال حاضر قطب موز کشور است و این به خدمات دهه ۶۰ جهاد برمیگردد که در حال حاضر به شکوفایی رسیده است.

 

چرا در این کتاب بیشتر به زراباد پرداخته شده است؟

باتوجه به وسعت استان و محرومیت زیادی که در این استان وجود داشت، پرداختن به این مسئله خیلی سخت بود و چون افراد متفاوت و زیادی از نقاط دیگر کشور برای خدمت به این استان می آمدند این موضوع جذاب می‌شد.

 

این دامنه گستردگی باعث شد به فعالیت‌های جهاد در استان با محوریت این منطقه که توجه ویژه‌ای از سوی جهادگران به آن شده بود و محرومیت وسیعی داشت، بپردازیم.

به اعتقاد من دلیل عمده محرومیت زراباد نبود راه مناسب به عنوان شاخص توسعه بود، محرومیت بالای مردم این منطقه باعث شده بود که جهادگران توجه بیشتری به آنجا داشته باشند.

 

به طور کلی هدف از انتشار این کتاب چه بوده است؟

اهداف این کار ثبت و ضبط بخشی از تاریخ شفاهی استان، اعلام خدمات جهاد سازندگی انقلاب اسلامی به مردم و نیز بیان رشادت‌ها و حماسه‌های جهادگران در استان است.

همچنین اثر شاخص مکتوبی که پایداری این نیروها را نشان بدهد، وجود نداشت که بر همین اساس این طرح آغاز شد.

 

با چه شیوه‌ای اقدام به جمع‌آوری اطلاعات کردید؟

تیرماه سال ۹۹ طی سفری به زراباد رفتیم و مشاهدات عینی را ثبت کردیم، در شرایط سخت کرونا امکان سفر نبود و شروع به مصاحبه‌های تلفنی کردیم که بیشتر مربوط به خاطرات قدیم اقای شهرکی بود.

آقای نورزایی پیشکسوت جهاد سازندگی استان است که در ابتدا مصاحبه‌ای با او انجام شد و بعد به نتیجه رسیدیم که روی جهاد سازندگی زراباد کار کنیم.

زمستان سال گذشته همه مطالب گردآوری و به حوزه هنری انقلاب اسلامی تحویل داده شد.

 

آیا انتشار کتاب دیگری را در دست دارید؟

بله، در مرحله بعد به حوزه بهداشت و درمان که از کمیته‌های جهاد سازندگی است خواهیم پرداخت.

.

این کتاب در ایام الله دهه فجر 1401 توسط حوزه هنری انقلاب اسلامی رونمایی خواهد شد.

ارسال نظر