علیرضا خالقدادی:

بازار فروش هنر انقلاب فراهم شود

بازار فروش هنر انقلاب فراهم شود
خالقدادی معتقد است: اگر فروش آثار هنری به حیطه آثار مفهمومی و انقلابی نیز ورود پیدا کند، اقتصاد هنر این عرصه نیز رشد می‌یابد؛ اما در بیشتر مواقع شاهد عدم حضور بازارهای فروش آثار هنری در خصوص هنر انقلاب هستیم.
چهارشنبه ۲۹ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۱
کد خبر :  ۱۹۵۹۴

 

خالقدادی معتقد است: اگر فروش آثار هنری به حیطه آثار مفهمومی و انقلابی نیز ورود پیدا کند، اقتصاد هنر این عرصه نیز رشد می‌یابد؛ اما در بیشتر مواقع شاهد عدم حضور بازارهای فروش آثار هنری در خصوص هنر انقلاب هستیم.

هنر باید با جریانات و موضوعات روز جامعه خود همگام و همسو باشد چراکه اگر چنین مهمی اتفاق نیافتد، هنر و هنرمند کم کم از جامعه خود حذف می‌شود از این رو هنرمندان زنده باید با جامعه همسو باشند و آثاری زنده و پویا خلق کنند.

این بخشی از صحبتهای علیرضا خالقدادی؛ هنرمند نقاش است که در گفت و گو با سایت مرکز تجسمی حوزه هنری به آن اشاره کرد و گفت: اگر هنرمند با مسائل روز همسو نباشد، از جریانات روز جامعه عقب می‌ماند و فراموش می‌شود. درعین حال لازمه ماندگاری، همسو شدن با جریانات روز جامعه است. به طور مثال فیلم‌هایی که ابراهیم حاتمی کیا می‌سازد زنده هستند و همواره مخاطب آثار او را دنبال می‌کند تا ببیند اثر جدید او چگونه است، چراکه فیلم‌های خود را بر اساس جریانات روز می‌سازد.

خالقدادی با اعتقاد برآنکه آثار هنری باید به نوعی همدرد مردم باشند و با مشکلات و آسیب‌هایی که عموم جامعه با آن روبه روهستند همدلی کنند یادآور شد: اگر هنرمندان همیشه نوآوری در آثار خود داشته باشند و از تکنیک‌های نو و جدید استفاده کنند می‌توانند به اثر هنری ارزش دهند.

به گفته این هنرمند نقاش، اگر هنرمند درد جامعه را بشناسد و با آن همراه شود، این مهم می‌تواند تبدیل به بهترین انگیزه برای خلق اثر هنری شود. در این میان هنر خوب، هنری است که برای جامعه و کل بشریت مفید باشد، اما هنر بد می‌تواند به جامعه و بشریت آسیب برساند. چنین هنری می‌تواند ایجاد جنگ کند و سبب بروز آسیب‌های اجتماعی شود.

او در ادامه ورود تکنولوژی به عرصه‌های هنری را فرصتی دانست که می‌توان از طریق آن آثار خاص و منحصر به فردی خلق کرد و گفت: به طور مثال، اگر به دنیای انیمیشن نگاهی بیاندازیم شاهد آن هستیم که حضور تکنولوژی سبب شده تا این هنر پیشرفت‌های بسیاری کند. چنانکه در گذشته انیماتورها مجبور بودند تمام فریم‌ها و حرکات را جداگانه آماده کنند، اما امروزه با ورود تکنولوژی این کار ساده‌تر شده‌است.

خالقدادی خاطرنشان کرد: این مهم درخصوص هنرهای تجسمی نیز صدق می‌کند چراکه هنرمند برای طراحی اولیه نیازمند برخی ایده‌ها و برخی تصاویر خاص است که بتواند طرح را خلق کند. این امر در گذشته و در نبود اینترنت به سختی انجام می‌شد و هنرمند ناچار بود در میان کتاب‌ها و نمایشگاه‌های متعدد گشت و گذار کند تا طرح و ایده خود را بیابد، اما امروزه با جستجو در اینترنت می‌توانیم به مقصود دست یابیم.

این هنرمند درخصوص اقتصاد هنر و ارزیابی آنچه در حال حاضر در این حوزه اتفاق می‌افتد گفت: اقتصاد هنر می‌تواند تاثیرگذار باشد. به طور مثال زمانی که جشنواره‌ای برگزار می‌شود اگر مبلغ جایزه آن زیاد و قابل توجه باشد، هنرمندان انگیزه بیشتری برای ارائه اثری خود و در خور پیدا می‌کنند. این امر می‌تواند در رشد هنر موثر باشد.

با این و جود خالقدادی معتقد است: اگر فروش آثار هنری به حیطه آثار مفهمومی و انقلابی نیز ورود پیدا کند، اقتصاد هنر این عرصه نیز رشد می‌یابد اما در بیشتر مواقع شاهد عدم حضور بازارهای فروش آثار هنری در خصوص هنر انقلاب هستیم. از این رو این نیاز احساس می‌شود که مسئولان، تصمیماتی در این خصوص بگیرند تا همواره شاهد تولید آثار انقلابی به صورت سفارشی نباشیم و عموم جامعه نیز بتوانند چنین آثاری را داشته باشند.

به گفته او، دلالان آثار هنری بیشتر به سمت خرید اثار هنری می‌روند که معنا و مفهوم خاصی ندارند. این امر سبب می‌شود تا افکار جامعه به آن سو جهت داده شود.از این رو نیاز است تا تولید و فروش آثار هنر انقلاب به عرصه اقتصاد هنری و بازارهای فروش آثار هنری راه پیدا کنند.

 

 

 

 

 

 

 

 

ارسال نظر